Verslag donateursrondgang 2014

Donateursrondgang 20 september 2014.

Zoals al vele jaren verzamelden we bij Gerrit en Jo Custers om 13.30 uur.

De loods was wederom mooi versierd met prachtige bloemstukken, gemaakt door Ruud, Henny en Jo.

We vertrokken om 13.45 uur en omdat Tinus en Noud er allebei niet waren, wat overigens nooit voorkomt, werd Jack gevraagd om het fluitje deze keer te hanteren, dat ging hem goed af.

SAM_5666  SAM_5611

De temperatuur was goed (beetje broeierig)waarna we besloten om de jas achterwege te laten.

In dorp aangekomen, waar we ondertussen al een flink stuk gelopen hadden, gingen we naar cafe “Maaszicht” om daar ons eerste drankje te nuttigen en iedereen was wel even toe aan een pauze met dit zweterige weer.SAM_5615  20140920_152928_resized

Na ons amazuur weer wat opgeladen te hebben, begonnen we aan het 2de gedeelte van de rondgang.

Over de Weem, Helmissenstraat, en Naesenhof.       SAM_5620

Rond 16.05 zou de MA run door het dorp komen, maar doordat ze wat vertraging hadden besloten we om eerst nog de Molenberg op te gaan.

Rond 16.30 uur was het dan zover, de eerste motors waren in zicht en hebben we de serenade ingezet. Wat hadden ze weer een plezier.

SAM_5627       SAM_5629

Onze tweede pauze was bij het “maaspaviljoen”en omdat iedereen weer flinke dorst had en Mark maar alleen achter de bar stond, besloot Paul Keltjens snel even bij te springen.SAM_5637

Ondertussen stond Gerrit Custers met zijn koets klaar om de jubilarissen op te gaan halen.

SAM_5638             SAM_5640

Dit jaar waren dat Peter van Megen(25 jaar) Wim Buskes (40 jaar) en Hay van Megen (60 jaar).

SAM_5688      SAM_5700

Wim Buskes was eerder in de week al gehuldigd, gewoon bij hem thuis door een kleine afvaardiging van onze fanfare.

Onder begeleiding van de fanfare volgde de koets richting jubilarissen.

Peter en Fieke (Jet lag nog te slapen),Hay en Stien en kleinzoon Thijs werden opgehaald en de rondgang werd vervolgd richting Gerrit Custers.

20140920_171817_resized    SAM_5643

SAM_5660

De laatste loodjes waren in zicht en omdat de mars Vpred niet zo’n succes was besloot Jack om Wildhorn nog een keer te spelen bij aankomst voor de jubilarissen.

De rondgang was ten einde en iedereen vloog op de bbq af waar Thei Curvers en Peter Pijpers al het een en ander gebraden hadden. Stien, Mie en Jo hadden wederom overheerlijke salades gemaakt.

20140920_180240_resized

Om 19.00 uur was het dan zover. De huldiging van de jubilarissen.

SAM_5677   SAM_5678  SAM_5685

Koos deed het wederom geweldig, dat zal hem deze keer niet meegevallen zijn om voor zijn broer en vader te speechen. Het was dan ook wel een beetje emotioneel, waar niet alleen Hay en Stien het niet droog konden houden….

De felicitatiemars werd ingezet, en warempel, we hadden er een nieuwe trompetist bij, namelijk Jens Jeucken. Goed gedaan Jens, over een kleine 10 jaar krijg je een echte trompet en mag je bij de fanfare.SAM_5672

Nogmaals proficiat Peter –Wim en Hay.

Hay sprak de fanfare ook nog toe met de woorden dat “familie st Nicolaas”een prachtige vereniging is, dat je het niet als individu maar met z’n allen samen moet doen, hij is trots op onze vereniging.

SAM_5731       SAM_5717

Het was nog lang gezellig en hebben nog menig biertje en wijntje gedronken.

We kunnen weer terug kijken op een prachtig geslaagde dag.

Gr. Henny

SAM_5651

Ik wil Fleur van Dooren vragen om het volgende stukje te schrijven.

SAM_5619 SAM_5654