Verslag Bevrijdingsconcert

Verslag Bevrijdingsconcert

           bevrijdingsconcert nov 2014 (14)

 

Bevrijdingsconcert Fanfare St. Nicolaas & Fanfare Broekhuizenvorst en Ooyen

 

Toen we te horen kregen dat er een bevrijdingsconcert gegeven werd, kregen we een aantal nieuwe stukken en moest er flink gerepeteerd worden. Een aantal extra’s repetities werden gepland en ook samen met de fanfare Broekhuizenvorst en Ooyen werd er gerepeteerd. Zangeres Helen Nelissen zou 2 nummers met zang ten gehore brengen. Zaterdagavond 22 november was het dan zover, de zaal van BMV de Schakel werd ingericht tot een concertzaal. Een beamer werd neergezet waarop foto’s en filmpjes te zien waren over o.a. de tweede wereld oorlog, het verzet en natuurlijk de bevrijding. We mochten allemaal om 18:30 uur aanwezig zijn om nog het een en ander door te spelen. Rond 19:30 uur liep de zaal al aardig vol met mensen.bevrijdingsconcert nov 2014 (17)   bevrijdingsconcert nov 2014 (35)

Om 20:00 uur deed Koos de opening en konden we beginnen, tenminste als de beamer het zou doen. Helaas had de beamer kuren en moest het publiek even wachten totdat er een nieuwe beamer geregeld was. Gelukkig dat we Jos Vousten in ons midden hebben en dat we rond 20:20 uur konden beginnen met het concert mét werkende beamer. Deze avond werd gepresenteerd door Monique Hermans.

bevrijdingsconcert nov 2014 (18)                              bevrijdingsconcert nov 2014 (20)

We speelden de volgende stukken om en om met de fanfare Broekhuizenvost en Ooyen :

 

 • Rule Brittania
 • Pearl Harbor
 • Vera Lynn forever
 • The longest Day
 • Theme from Schindler’s list
 • Hymn to the fallen
 • Arromanches

bevrijdingsconcert nov 2014 (10)             bevrijdingsconcert nov 2014 (31)

Voordat we aan het laatste stuk Arromanches begonnen, werd er een onderbreking ingelast. Burgemeester Kees van Rooij die deze avond ook aanwezig was wilde graag een woordje spreken.

bevrijdingsconcert nov 2014 (58)   bevrijdingsconcert nov 2014 (63)   bevrijdingsconcert nov 2014 (65)

JOS_2895_4-1416689701

Jos Vousten werd naar voren geroepen en kreeg een lintje voor al het werk wat hij binnen Broekhuizen en Broekhuizenvorst verricht. Dan was er een pauze van een half uurtje zodat iedereen een consumptie kon nuttigen. De stoelen van beide fanfares werden bij elkaar gezet en rond 21:45 uur werd ons programma vervolgd. We waren een grote fanfare en we speelden de volgende muziekstukken:

 

 • Soldaat van Oranje
 • Band of brothers
 • Glenn Miller Medley
 • Where Eagles Dare
 • Land of Hope and Glory

 

Voordat we onze toegift, Engelandvaarders, gingen spelen was er een bedankwoordje door Koos. Alle leden van beide fanfares werden bedankt voor hun inzet en de dirigenten kregen een bloemetje. Annemiek Timmermans werd bedankt voor haar inzet achter de computer, voor het zorgen dat alle foto’s en filmpjes bij de juiste muziekstukken werden afgespeeld. Helen Nelissen werd bedankt voor haar mooie zangkunsten en onze presentatrice Monique Hermans voor het aan elkaar praten van deze avond. Dan speelden we het laatste nummer en krijgen een groot applaus van het publiek. Na het concert kregen we vele complimenten en werd er nog gezellig nageborreld.

bevrijdingsconcert nov 2014 (44)          bevrijdingsconcert nov 2014 (80)

Graag wil ik Lichelle Curvers vragen om het volgende verslag te schrijven.

 

Groetjes, Fleur van Dooren

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

**