Verslag Ellenstedt 2015!!!

Verslag Ellenstedt 2015!!!

VERSLAG WEEKEND ELLENSTEDT (18 en 19 Juli)

Eindelijk is het dan zover, zaterdagmorgen 8.45 uur aanvang van het weekend naar Ellenstedt. Voor mij de eerste keer en als ik de vele verhalen moet geloven, moet het een prachtig weekend worden.

Nadat alle spullen in de bus zijn geladen en iedereen aanwezig is kunnen we met 43 personen om 9.15 uur vertrekken. Op de autobaan in Duitsland is het erg druk en we komen een paar keer in de file. Ondanks de files (en de daardoor opgelopen vertraging) maken we toch een stop i.v.m. de verplichte pauze van de buschauffeuse. Bij een restaurant kunnen we de benen strekken en kan er voor de inwendige mens gezorgd worden, wat voor sommige ook wel noodzakelijk blijkt te zijn. Het personeel van de hamburgertent krijgt de riezenburgers niet aangesleept en helaas voor Luc, lukt het hen niet om binnen een half uur al de hamburgers gaar te krijgen. Hierdoor moet hij lijdzaam toe zien hoe de rest van de groep de burgers met smaak opeet, gelukkig voor Luc zijn de hamburgers zo groot dat de normale eters de pommes die erbij zit niet allemaal op krijgen en hij dus toch nog wat restjes pommes kan eten. Het laatste gedeelte van de reis loopt voorspoedig en bij Autobahnkreuz Vechta worden we rond 14.00 uur opgewacht door eendelegatie uit Ellenstedt. Door de drukte op de weg is dit een half uur te laat maar dat mag de pret niet drukken.

_dsc2522       _dsc2551                 _dsc2533                       _dsc2561

Van hieruit rijden we binnendoor naar Goldenstedt waar we worden ontvangen door de burgemeester op het gemeentehuis. Hij verteld ons over de gemeente Goldenstedt en wat er zoal te beleven is. Koos mag dan ook nog in het gouden boek schrijven {wat volgens hun alleen door speciale gasten mag worden gedaan) en uiteindelijk moet er geproost worden op de jarenlange vriendschap tussen onze verenigingen met een moorbitter. Hierna wordt er nog een groepsfoto gemaakt voor het gemeentehuis en vervolgen we onze reis.

Na het vertrek bij het gemeentehuis gaan we naar het haus im moor, waar we worden ontvangen met koffie en koek. Na de koffie is er tijd voor een biertje waarna we met zijn allen op een treintje door het veengebied rijden. Tijdens deze rit krijgen we uitleg van een gids over het ontstaan van veen en de winning ervan, wat natuurlijk erg interessant is. Als we terug zijn bij het haus im moor is het tijd om met de bus naar Ellenstedt te vertrekken.

_dsc2571   _dsc2593

 

Hier komen we om 18.00 uur aan en staan de gastgezinnen al op ons te wachten. We worden hier hartelijk begroet en er kan kennis gemaakt worden. Vervolgens gaat iedereen mee naar zijn gastgezin waar men zich kan opfrissen en waar men te eten krijgt.

Om ong. 20.00 uur worden we in de feesttent verwacht waar een feestavond staat gepland. Als we aankomen, kan iedereen aan tafels zitten en worden de eerste vaatjes bier gesponsord. Als het koningspaar de openingsdans heeft gedaan kan het feest beginnen. Met de band “Supreme” uit Düsseldorf krijgen we een avond vol Duitse stimmungsmuziek. Anders als in Nederland hebben ze hier geen sluitingstijd en de band speelt dan ook door tot ca. 4.30 uur. Het is een gezellige avond voor zowel jong als oud.

Zondag worden we om 14.00 uur verwacht bij de feesttent, hier zouden we om 14.30 uur mee lopen met een feestelijke optocht, echter de weergoden zijn ons slecht gezind en omdat het rond die tijd erg hard regent wordt de optocht afgelast. We kunnen nu meteen naar de tent waar een receptie is ter ere van het koningspaar. Eerst is er een concert van het blasorchester uit Ellenstedt. Ondertussen komen er verschillende schutterijen het koningspaar feliciteren. Rond 17.30 uur zijn wij aan de beurt om het paar te feliciteren, we marcheren samen met het blasorchester uit Ellenstedt de tent in, wat neer komt op een orkest van ong. 80 muziekkanten. Dit is een mooie happening waar enthousiast op gereageerd wordt.

Eindelijk is het dan zover en kan ons concert rond 17.45 uur beginnen. Na het eerste nummer neemt Koos het woord en bedankt hij onze Duitse vrienden voor hun gastvrijheid. Als dank wordt er een schrobbelaar op gedronken. Hierna word het concert vervolgd en is men in de tent erg enthousiast, dit blijkt wel als we halverwege het concert de mededeling krijgen dat we een anonieme gift krijgen van 100 euro voor het mooie concert.

De volgende nummers hebben we in willekeurige volgorde gespeeld:

Time Square BessarabyankeDeutsch Meister Regiments MarsThe Eagles in concert God Save the Queen Let me entertain you Muzifesti Punjaub The Standard of St George Waidmansheil

_dsc2663     _dsc2678

 

We kregen aan het einde een daverend applaus van een overvolle tent en als tugabe hebben we Waidmansheil nog voor een tweede keer gespeeld. Het was een prima concert waar we met zijn allen tevreden op terug kunnen kijken.

Nadat we met zijn allen de spullen in de bus hebben geladen staat er nog een Duitse maaltijd voor ons klaar. Als iedereen heeft gegeten begint helaas het einde van de reis in zicht te komen. We nemen afscheid van onze Duitse vrienden en rond 20.00 uur vertrekt de bus. De terug reis verloopt voorspoedig, sommigen kletsen na over het weekend en drinken nog wat, anderen vallen snel genoeg in slaap na zo’n zwaar weekend. Rond 23.45 komen we aan op de stokt waar de eerste lichting uitstapt en rond 24.00 uur komt er een einde aan onze reis bij het brouwershuis.

Ik denk dat we met zijn allen terug kunnen kijken op een schitterend weekend, wat we er in de toekomst zeker in moeten blijven houden. De vele verhalen vooraf waren zeker niet overdreven, dat heb ik nu zelf ondervonden.

Bij deze wil ik Puck Hermans uitnodigen om het volgende verslag te schrijven.

_dsc2667

Groet Hans Heldens.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

**