Verslag Donateursrondgang 2015

Verslag Donateursrondgang 2015

Verslag donateursrondgang 19-09-2015

De dag begon om half twee bij Custers op de plaats zodat we om kwart voor twee konden beginnen aan de jaarlijkse donateursrondgang. Nog voor dat de eerst mars was uitgespeeld begon het al te regenen. De eerste pauze was een feit toen we terug kwamen bij de loods van Erik Jeucken, hier konden we even schuilen aangezien we toch al behoorlijk nat werden. donatuersrondgang-2015-2      donatuersrondgang-2015-4

Toen de regen was opgehouden vertrokken we via de Roamweg richting het dorp. Bij Cuijpers werd er toch voor gekozen om de regenjas aan te trekken. Nadat iedereen zijn regenjas aan had kon de stoet weer vervolgen. Bij Hayberries werd opnieuw opgesteld zodat we weer met muziek het dorp binnen konden komen. Vanaf hier werd er gemarcheerd richting Bij Christoffel om de eerste echte pauze te houden. Bij binnenkomst werden we warm verwelkomt en konden we even opdrogen en schuilen voor de regen. Er werd gezorgd voor wat te drinken en om ook van binnen wat op te warmen werd er met bitterballen rondgegaan. Nadat het droog werd werden alle regenjassen weer opgeborgen in de bus van Jan Vousten. Hierna werd er richting de kerk gemarcheerd om de MA-run een serenade te kunnen geven. Hier waren we helaas iets te laat waardoor we de eerste motoren niet hebben gezien. Na de MA-run werden er bij de Naesenhof nog een aantal marsen gespeelt waarna we vervolgens verder konden met marcheren. Tijdens het tweede deel kwamen we onder andere langs De Weem, Ellenberg en de Helmissenstraat. Op de Sef van Megenlaan werd er nog een serenade gegeven aan de familie Herman Aerts ter ere van hun 60 jarig huwelijk. Voordat het laatste deel gelopen kon worden en jubilarissen opgehaald werden werd er nog even een pauze gehouden bij het Maaspaviljoen. Zij hadden een lekkere kop tomatensoep voor ons. Na deze pauze werd er naar de Molenberg gewandeld om vervolgens via de Hoogstraat de eerste jubilaris op te halen. Nadat Jack en Henny in waren gestapt konden we op naar de volgende jubilarissen. Deze stonden al te wachten bij Richard Jeucken, alleen was Jos van Megen dit even vergeten waardoor we even een stuk in de achteruit moesten. Nadat Hylke, Erik, Richard en Marlie ook in de koets zaten werd er door gemarcheerd naar de Meester Bergerstraat waar Leo en Marianne werden opgehaald. Voor de laatste jubilaris werd er naar de Helmissenstraat gemarcheerd zodat ook Pieter en Maud plaats konden nemen in de koets. Via de Meester Bergerstraat werd er naar de Lottumseweg gemarcheerd om vervolgens op de Horsterweg nog een korte serenade te geven aan Mien Bovee ter ere van haar 80 jarige verjaardag.donatuersrondgang-2015-49    donatuersrondgang-2015-41 Na deze serenade werd er door gemarcheerd terug naar Custers om te beginnen aan de barbecue. Na de ergste honger te hebben gestild werd er om zeven uur de laatste serenade gegeven aan de jubilarissen Pieter, Richard, Hylke, Leo en Jack. Pieter, Richard, Hylke en Leo ter ere van hun 25 jarig lidmaatschap en Jack ter ere van zijn 40 jarig lidmaatschap.

SONY DSC  SONY DSC   SONY DSC  SONY DSC  SONY DSC

 

Na een geweldige speech van Koos werd de felicitatiemars ingezet waarna Pieter namens de jubilarissen het woord mocht nemen. Aangezien deze jubilarissen een groot fan zijn van de derde helft werd er door hun een Duitse avond aangeboden op 16 oktober in het maaspaviljoen. Na nog een laatste mars te hebben gespeeld werden de jubilarissen door iedereen gefeliciteerd en kon de feestavond beginnen. Nadat Goof nog zin had in wat spareribs werd er weer een poging gedaan om de barbecue aan te zetten waardoor hij een aantal armharen heeft verloren. Maar de barbecue deed het wel dus konden de laatste spareribs ook nog klaargemaakt worden. Rond kwart over 1 werd het rustig bij Custers en werd het feest afgesloten. Al met al weer een leuke donateursrondgang met een leuke feestavond.

jubilarissen 2015

Voor het volgende verslag zou ik graag Leon Thijssen willen uitnodigen.

Groet Puck Hermans

Leave a comment

Your email address will not be published.

**