Verslag concert Melderslo afgelopen zondag.

november2015 097

Als eerste wil ik natuurlijk Puck van harte bedanken voor de eer dat ik een verslag mag schrijven. Het weekend van 28- en 29 november staat in Melderslo in het teken van 90 jaar muziekvereniging “Eendracht”. De muziekvereniging bestaat uit  fanfare en  drumband.   Zaterdag 28 november had de vereniging een schitterend “Let’s celebrate-Proms” concert  in MFC  ” de Zwingel ”. Om 20.00 begon het concert met een nummer van Toto als openingsnummer. Daarna kwam de geschiedenis van de muziekvereniging  voorbij in de vorm van oude filmbeelden. Dit werd begeleidt door de Drumband. Vele nummers van de fanfare en drumband volgden. Door de vele zangnummers,drie zangeressen en twee zangers, kwam de fanfare een beetje op de achtergrond. Maar, al met al ,toch een mooie avond.                                                                                                                                   ’s Zondags ging het feest weekend in de Melderse verder met een Frühschoppen. De muziekvereniging uit Rommerheim, in de buurt van Trier, opende de middag.  Om 14.25 waren wij aan de beurt om acte de présence te geven. We begonnen met “Muzifesti” met een klein solootje van Govert. We vervolgden het concert met “Oregon” en “voice of the guns” . Daarna zouden we “Ross Roy”spelen, maar dat werd gecanceld. Na ”Who wants to live for ever”, ”Bessarabyanke” en                                                    “Florentiner mars” besloten we het concert met “Night Flight”. Dit alles werd, onder zomerse temperaturen van ± 40° C,  zeer kundig aan elkaar gepraat door onze eigen showmaster Hansi  Heldens.

november2015 099                                             november2015 102    november2015 098

Na ons volgden nog de Harmonie uit Lottum en fanfare Broekhuizenvorst en Ooyen. De hoofdprijs  van de tombola, een televisie, is helaas in de Melderse gebleven. Net als de ander prijzen (volgens mij). Ondanks het  verschrikkelijk Takkeweer  toch een leuk , muzikaal weekend. De volgende happening  van onze fanfaar is 28 december. Dat belooft,wederom, weer een geweldig spektakel te worden. Bij deze wil ik dan ook  Leon Jeucken  vragen zich voor te bereiden op het schrijven van het volgende verslag.

november2015 101                                    november2015 104

Met muzikale groet,