Verslag Uitwisselingsconcert met fanfare Concordia Wanssum

Verslag Uitwisselingsconcert met fanfare Concordia Wanssum.


 


Op Vrijdag 23 november waren we in gemeenschapshuis De Zandhoek in Wanssum te gast bij fanfare Concordia. De fanfare uit Wanssum had hun jaarlijkse donateur-sponsorconcert waaraan wij ons steentje aan mochten bijgedragen.


Na het openingswoordje door voorzitter Arie Vullings werd het concert door ons geopend met de mooie en hier en daar ook pittige mars “ March”van Derek Broadbent in een arrangement van Jos Stoffels. Na een kort woordje van onze presentatrice Lichelle Curvers, die ons programma deze avond prima aan elkaar praatte, vervolgden wij ons repertoire met “Ministerie van Fanfare” van Jacob de Haan. Dit stuk speelden we het afgelopen voorjaar ook op het G.M.T. en op het Peeltoernooi. Het volgende nummer deze avond was het bekende “Adiemus”van Karl Jenkins, arrangeur Steven Walker. Daarna stond “The Olympic Spirit” op het programma. Dit nummer werd ter ere van de olympische spelen van 1988 in Seoul geschreven door John Williams, wij lieten hier de versie van Steve Sykes horen. Na het rustige “Deep Harmony” lag “Stockholm Waterfestival”van Luigi de Ghisallo op de lessenaar. Voordat we ons concert afsloten met de mars “Viva Crescendo” van marsencomponist Wim Laseroms speelden we “Let me Entertain You”, een medley met nummers van Robbie Williams. Dit nummer stond eerder op het luxemburgprogramma van jeugdorkest BMBM!                                                                                                                           


 


Na een korte pauze bracht fanfare Concordia o.l.v. John Gubbels haar programma.


Zij begonnen met “Mars der Medici”van Johan Wichers. Na een korte uitleg door John Gubbels werd het programma vervolgd met “Jericho” van Bert Appermont. Zoals John al zei bleven er inderdaad hier en daar nog wel wat muurtjes staan…  Het daaropvolgende “Pacis Valley” werd in opdracht van de fanfare van Heindonk gecomponeerd door Ben Haemhouts. Voordat ze hun concert afsloten met “Times Square”van Harm Evers speelde fanfare Concordia het nummer “Trimbeka”van Carl Wittrock. Dit Nummer hebben wij ook in ons programma gehad en was dus geen onbekende.


Na een bloemetje voor de dirigenten was er nog een gezellig samenzijn waar echter niet veel mensen van onze fanfare  gebruik van maakte. Zij hebben de goed belegde stokbroodjes dus gemist…


Al met al kunnen we met een tevreden gevoel terug kijken op deze concertavond in het Wanssumse!


 


Jos Vousten


 


 

Klik hier voor meer foto’s van het Uitwisselingsconcert.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*