Verslag: Kerstdennen Steake 2012

Vele handen maken licht werk…….



 


Afgelopen zaterdag was het weer zover: de kerstbomen van de fanfaar moesten worden uitgestoken. 70 Bomen stonden in Tienray in de volle grond klaar om uitgestoken te worden. Even leek het erop dat slechts 2 personen dit klusje afgelopen zaterdag moesten klaren, maar vrijdag na de repetitie en zaterdagmorgen melden zich gelukkig nog spontaan een aantal vrijwilligers.


 


We hadden met Gerrit C. om 09:15 uur afgesproken. Leon J. zou een aantal mensen op halen en Hay van M. de anderen. De auto van Hay van M. dacht slim te zijn door wat later te vertrekken, dan hoefden ze wat minder te doen……. Om 09:40 uur kwamen ze echter de auto van Leon J. tegen. Ook zij konden de kerstdennen niet vinden…….plannetje mislukt!


 


Gerrit C. begon inmiddels ongerust te worden en vatte het strakke plan op  om maar eens naar de weg te lopen. Zo hebben we de plak toch nog gevonden. Om 09:45 uur hebben we de taken (kerstdennen uitsteken, afvoeren, netten en in de wagen laden) verdeeld. Dit was zo gebeurd, want aan de bleke gezichten van sommigen was af te lezen dat zij beter de dennen NIET konden uitsteken…..


 


In recordtempo hebben we daarna de dennen uitgestoken. Onder het genot van een prachtig zonnetje vlogen de bomen de wagen in. Om 10:45 uur zat iedereen in de wagen naar Paul Vousten, waar dit jaar de verkoop plaatsvindt. Daar hebben we de kerstdennen uitgeladen en hebben we ons, voor zover nodig, gewarmd aan koffie en ook de schnaps ontbrak dit jaar niet.


 


Gerrit C., Hay van M., Leon J., Frank C., Hans P., Leo van M., Puck H., Ferdi B. en Leon Th., bedankt voor de inzet! En zo zie je maar: vele handen maken licht werk…….


 


 


Koos van Megen


 


 

Klik hier voor meer foto’s van het Kerstdennen Steake 2012.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*