Verslag donateursrondgang 2017!

Donateurs rondgang Fanfare St. Nicolaas Broekhuizen.

Zaterdag 16 september 2017.

Verslag gemaakt door Dré Tholen.

danateursrondgang-2-7-400

Zoals gebruikelijk wordt er om 13.30 uur vertrokken bij de Fam. Custers op de Stokt nog onder leiding van Tinus Hermans.

danateursrondgang-2-2-400

Na het bekende fluitsignaal en opgesteld in rotte van 3 marcheren ruim 25 muzikanten bij Gerrit en Jo van het erf af. De zon recht op het front bij een temperatuur van 17,5 graad wordt een gedeelte van de Stokt verblijd met heerlijke marsmuziek. Leden van het bestuur plus enkele vrijwilligers spoeden zich tot aan de voordeur of klampen de bewoners aan op het pad voor de zo wel bestede donateurs bijdrage.

Verslaggever zelf was met de fiets en liep dus niet mee, om maar niets te missen van de gebeurtenissen onder weg en zich enigszins te sparen voor de avonduren.

Vanaf de Stokt tot en met de Genenberg zat de vaart er goed in zonder muziek, echter daar aangekomen werd het tempo weer 112 en was er praktisch onafgebroken marsmuziek te beluisteren. De geplande en gebruikelijk route werd zonder problemen afgelegd op de Sef van Megenlaan  na waar nog druk werkzaamheden verricht werden waardoor deze straat maar gedeeltelijk bezocht kon worden. Om 14.40 uur kwamen we nog steeds begeleid onder een stalende zon op de 1e rustplaats Strandpaviljoen “Bij Hoëg” aan.

danateursrondgang-2-11-400

Na de kelen gesmeerd en de hapjes genuttigd te hebben vertrokken we om 15.20 uur naar de Hoofdstraat waar we de Ma-run opwachten om deze mensen te verblijden met onze marsmuziek. Zoals gewoonlijk werd dit ook deze keer weer zeer gewaardeerd.

donateursrondgang-2017-15-400

De route wordt weer opgepakt na dat weer enkele leden zijn bijgeschoven richting Molenberg. De 2e stop om 16.10 uur was bij het Maaspaviljoen waar Tinus de leidersfluit overdroeg aan Jack Janssen. Tinus diende zich thuis te gaan voorbereiden op de huldiging en de opwachting van de open koets.

Om 17.00 uur wordt gestart met de laatste route waarbij tevens de jubilarissen en familie worden opgehaald met twee, tweespannen. Precies om 18.00 uur arriveren we dan op de Stokt bij de Fam. Custers waar inmiddels de barbecue reeds volop in bedrijf is. Muzikanten, bestuur en vrienden van de Fanfare plus genodigden kunnen genieten van een zeer goed verzorgd feestmaal.

Vermelding waard is dat we onder weg tot 3 maal toe de felicitatie mars hebben gespeeld voor jarige dorpsgenoten. En wel voor Anja Wijnen, de moeder van Pieter.

danateursrondgang-2-27-400     danateursrondgang-2-58-400

Op de Molenberg voor iemand van de Fam. Ras en Ilze de vrouw van onze voorzitter Koos van Megen.

Om 19.00 uur is het woord aan voorzitter Koos van Megen.dsc00973-400

We hebben dit jaar 3 jubilarissen: Tinus Hermans, 50 jaar lid van Fanfare St. Nicolaas en 50 jaar muzikant.

dsc00979-400

Ruud Seuren, 50 jaar lid van Fanfare St. Nicolaas waarvan 19 jaar secretaris en geruime tijd bestuurslid.

dsc00992-400

Dré Tholen, 60 jaar muzikant waarvan 5 jaar lid van Fanfare St. Nicolaas.

dsc01068-400

Zoals we van Koos gewend zijn wordt dienst noch data vergeten dan wel juist genoemd van iedere jubilaris. Ook tijdens de afronding van het officiële gedeelte weet onze voorzitter niemand te vergeten die dan op welke manier dan ook hebben meegewerkt dan bijgedragen aan dit jaarlijks evenement.

We kunnen terug zien op een zeer gewaardeerde en geslaagde donateurs rondgang 2017.

Naschrift van de verslaggever: Dit is alleen maar in Broekhuizen mogelijk.

20170916_190815