De saxen willen zich aan U voorstellen….

De saxen willen zich aan U voorstellen….

60227154_2475822662468570_4308878836805664768_o

Mogen wij ons even voorstellen?
In deze rubriek zetten we elke keer een instrumentengroep in de spotlight.

Deze keer in de spotlight: Onze saxofoons!!
Van links naar rechts: Hylke,Ilse,Nina,Reny,Henny,Richard,Marieke,Loek,Dré,Tinus en Marlie

De saxofoon is een “vreemde eend” binnen de fanfare. De saxofonisten behoren namelijk tot de ‘houtblazers’. Dit is omdat zij het enige blaasinstrument in het orkest bespelen, dat gebruik maakt van een mondstuk met daarop een riet. Vier saxsoorten worden veel gebruikt bij (fanfare-)orkesten en zijn ook in Broekhuizen te horen. Van klein naar groot zijn dat de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Niet alleen onze ‘toeters’, maar ook de leden van deze gezellige groep gaan van ‘klein naar groot’: ons jongste lid Loek speelt samen met zijn Opa Dré op de altsax!

Wil je ons ook eens horen ‘toeten’? kom naar een van onze concerten! Tot dan!!

Leave a comment

Your email address will not be published.

**