De Hoorns

De Hoorns

hoorns

De Hoorns;
Onze sectie bestaat uit 5 trouwe leden, te weten Peter van Megen, Hans pijpers, Aniek Smits, Carla Doornkamp en Carly van Megen. Deze leuke muzikanten doen hun uiterste beste om een mooi stukje muziek te maken op het moeilijkste instrument van de fanfare: de F hoorn. Een hoornist dient van alle markten thuis te zijn; zo spelen we tijdens marsen vaak de naslag, ook wel de ‘pa’ van het hoem-pa ritme. En dat is niet altijd zo makkelijk als je een Es partij hebt. Vroeger hadden ze namelijk Es hoorns, nu spelen we allemaal F-hoorn. (Bij een es partij moet er 1 noot lager gelezen worden en er moeten 2 mollen bij gezet worden om er een F partij van te maken) Maar ook in solistische ritmes en signaal klanken zijn we vaak te horen! Onze positie in het midden van het orkest onderstreept nog maar eens onze spil functie binnen de fanfare. Naast het musiceren zijn we ook actief voor diverse klusjes, maar zeker ook getalenteerde Bourgondiërs en in voor een hapje en een drankje!

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

**