Verslag feestweekend 25 en 26 november

JUBILEUM WEEKEND: 75 jarig jubileum Fanfare St Nicolaas

Fanfare St Nicolaas is opgericht in 1948 en dát betekent dat we in 2023 ons 75 jarig jubileum vieren! We zijn het feestjaar in januari begonnen samen met CV De Krey, met het carnavalsconcert. In juni hadden we ‘Muziek op Locatie’, waarbij verschillende groepjes muzikanten van de fanfare op mooie plekjes in Broekhuizen muziek hebben gemaakt.

De uitsmijter, die zou komen in het weekend van 25&26 November!
Na maandenlange voorbereiding, door veel commissies en vrijwilligers, was het afgelopen weekend zover. Op de Genenberg was de loods van Hayberries omgebouwd tot “AHAY” van Brokeze. Soundcheck Ö  generale repetitie Ö  bier koud Ö: het feestweekend kon beginnen.

8:00 uur: de eerste 2 bussen vol fans vertrokken richting ‘AHAY’. Ruim 100 enthousiaste Freunde aus Ellenstedt stonden te popelen om met ons feest te komen vieren.  In de middag eerst een informatieve film over de Maas en een presentatie over de gebiedsontwikkeling door René Colbers. Afgesloten met een wandelingetje naar de Maas. Daarna was het tijd om kennis te maken met de gastgezinnen en onder ’t genot van een ‘schnaps’ werden we verrast met mooie cadeaus namens de Schützenverein en het Blasorchester uit Ellenstedt.

VRIENDEN VAN BROKEZE LIVE

19.00 uur de muzikanten arriveerden en de zaal begon langzaam vol te stromen met publiek. Om klokslag 20.00 uur kwam presentator Roel van Leendert van de showtrap af en kondigde de jubilerende Fanfare St Nicolaas aan. Maar liefst 23 nummers werden ten gehore gebracht. Voor de pauze stond onder andere Door de Wind op het programma, gezongen door Bo van den Berg. Lennart Huijs vertolkte Ramses Shaffy en Bart Rievers zong het nummer Streets van Kensington. Het publiek kwam oren en ogen te kort, want op het podium werd gedanst door dansgroep Terza, en ook op het immens grote ledscherm waren veel mooie beelden te zien. Knallend, met vuurwerk, werd het eerste deel van het concert afgesloten met het nummer Du Hast van Rammstein, gezongen door onze eigen dirigent Geert Jacobs.

Na de pauze werd geopend met de mars The Thunderer. Deze mars was eerder dit jaar door het bestuur van “Vrienden van de Fanfare” geschonken. Het voltallige bestuur, bestaande uit Huub Jeucken, Margriet Houwen en Henny Cuijpers, werd in september gehuldigd voor hun 25 jarig jubileum.
Tijdens de “Vrienden van Brokeze live“ verrasten de Vrienden van de Fanfare ons nogmaals met enkele fantastische cadeaus, waaronder een nieuwe trompet en een fantastische cheque. Ook werd hun eigen logo onthuld, wat we vast en zeker nog vaak terug zullen gaan zien.

Het concert werd vervolgd. De fanfare speelde na de pauze enkele prachtige nummers, waaronder een medley van Coldplay, een tribute aan Amy Winehouse, Samba di Janeiro waarbij het slagwerk even lekker ‘uit hun plaat’ kon gaan en GGUB Medley (Gister Ging Ut Baeter). Bij dit laatste nummer werd ook gedanst, maar dan op het grote scherm door allerlei filmsterren. Ook lieten de zangers en zangeressen weer van zich horen:  Lennart bezorgde het publiek kippenvel met The Sound of Silence, Bart liet het publiek dansen met Guus Meeuwis en Bo liet ze ‘Atemlos’. Verder werd het publiek verrast met het nummer ‘Liefde’, gezongen door Maaike Kamps.

Het gehele concert werden we ondersteund door een combo en backing vocals. Het combo bestond uit Peter Verheijen op basgitaar, Daan Jeuken op gitaar en Wouter van den Eerenbeemt op toetsen. De backing vocals waren: Berny Janssen, Maaike Kamps, Kris Thielen en Sylvia Boom die ons allen geweldig begeleid hebben.

‘Vrienden van Brokeze live’ werd afgesloten met het toepasselijke nummer: ‘Friens will be friends’. Na afloop zorgde DJ Corné voor een super gezellig feest tot in de late uurtjes…..

Zondag 26 november: Oktoberfest in Brokeze.

09:00 ‘AHAY’ werd omgetoverd tot een Oktoberfest paradijs, waar voor jong en oud wat te beleven was.

13.00 uur: Blasorchester Ellenstedt opende het Oktoberfest met een spetterend optreden. De stemming zat er vanaf het begin goed in. Vele kwamen in gepaste kleding naar het Oktoberfest!

Tussendoor draaide DJ Dirndl echte Duitste feestmuziek waarna de Vorster Connection het stokje overnam. Wat hadden zij een geweldig programma voor het Oktoberfest! Ze zetten de hele zaal op zijn kop met alleen maar Duitse nummers, speciaal ingestudeerd voor dit feest. Super!!

Muzikale afsluiter van het weekend was de DMK (wat staat voor: Duitse Marsen Kapel). Ook zij kregen de handen nog een keer op elkaar, en de Duitsers nog een keer op de tafels!

16.30 uur : De trekking van de loterij!
De jongste leden van de fanfare mochten de winnende lootjes trekken. Veel mooie prijzen werden uitgereikt en na de trekking van het winnende lot stonden de 2 Duitse bussen alweer klaar om richting Ellenstedt te gaan. Er werd geknuffeld en gezwaaid: we zien elkaar weer in 2025.

Maandagochtend 08:30: 25 vrijwilligers stonden paraat om het Oktoberfest paradijs om te bouwen tot een loods van Hayberries.

Maandagmiddag 16:00:  Waar was dat feestje?

 

Ontzettend bedankt aan iedereen die zich op welke manier dan ook heeft ingezet, of met ons heeft mee gefeest. Het was geweldig!!

 

Foto’s volgen nog

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*