Verslag: Uniformenconcert weekend Fanfare St Nicolaas Broekhuizen

Verslag: Uniformenconcert weekend Fanfare St Nicolaas Broekhuizen

Eindelijk is het weekend van 26 en 27 oktober aangebroken. Rond de klok van 13.00 uur arriveerde onze gasten uit Ellenstedt. Ze werden ontvangen door de Ellenstedt commissie bij de molen in Lottum. Daar werden ze onder het genot van een kopje koffie, een broodje en uiteraard een molenkoek hartelijk welkom geheten door onze voorzitter Koos van Megen, waarna ze een rondleiding kregen.

1Rond 15.00 uur verzamelde de gastgezinnen zich en konden zodoende onze gasten uit Ellenstedt verwelkomen met een overheerlijke schrobbelaer die in de feesthal klaar stond.

2De gastgezinnen en gasten uit Ellenstedt keerde snel genoeg huiswaarts om een goede bodem te leggen voor de avond. De muzikanten moesten nl. om 18.00 uur alweer klaar zitten op de buhne om alvast in te spelen. En ze begonnen met de felicitatiemars voor Richard die jarig was.

Na weken van repeteren was het eindelijk zover, in de omgetoverde concertzaal van Hay en Ien Aerts druppelde om 18.30 uur de eerste mensen binnen, en al snel was de gehele zaal gevuld met heel veel vrienden, onze Duitse gasten en andere belangstellenden.

3Om klokslag 19.00 uur ging de gordijnen open en opende de fanfare het concert met de mars Viva Crescendo in de nog oude uniformen.

5De presentatie was in handen van Wim Hendrix. Tevens werd de fanfare versterkt door een combo waaronder een toetsenist, en 2 gitaristen.

Verder werd het concert begeleid door enkele solisten, zo kon je de eerste solist van ver uit de zaal aan horen komen. Het muziekstuk Amazing Grace werd mede uitgevoerd door de solist Bert Meisters op doedelzak.

6Marjolein Kuenen maakte haar debuut met het swingende nummer Rolling in the Deep waar zij haar stem goed liet klinken.

7Ook bracht de fanfare eigen solisten waaronder Pieter Wijnen hij speelde op zijn trompet een prachtige solo van Don’t cry for me Argentina.

8We bereiden ons langzaam voor om ons in de nieuwe uniformen te steken maar niet voordat het prachtige nummer Hallelujah ten gehore gebracht werd. Met zangeres Helen Nillisen (look-a-like Carla D. J) was het muziekstuk compleet.

Bessarabvanka gaat de boeken in als laatste stuk gespeeld in de “vale” uniformen.

Het gordijn gaat dicht en het duo Um en Um amuseert het publiek met een uitvoering en ondertussen steekt de fanfare zich achter de schermen in de nieuwe uniformen.

9

 

Enkele dames van de uniformen commissie komen de coulissen in om te kijken of alles in de plooi zit bij zowel de dames als de heren.

Na een half uur nemen de leden hun plaats weer in op het podium, en staat het voltallige bestuur ook klaar op de buhne.

Het pauken geroffel laat het publiek weten dat de spanning gaat stijgen, tijdens het geroffel gaan de gordijnen langzaam open en presenteert de fanfare zich in haar nieuwe prachtige uniformen tijdens het stuk Fanfare for the Common man.

Ondertussen heeft het bestuur van de vrienden ook plaats genomen achter de coulissen. Nadat het stuk ten einde is geeft de presentator Wim de microfoon aan de voorzitter van de vrienden Huub Jeucken.

10

Het bestuur van de fanfare werd door Huub naar voren gehaald. Huub verwoordt precies hoe het nieuwe uniform tot stand is gekomen zelfs de keuze van de “coker” .

11

Daarna kreeg onze voorzitter ook nog een cheque overhandigd met een geweldig mooi geld bedrag, dit alles onder een luid applaus van het publiek.

Het bestuur van de vrienden werd bedankt met een prachtige bos bloemen voor demoeite die ze erin gestoken hebben, tevens ook voor hun 15 jarig bestaan.

20131026193532

20131026194636Het concert ging verder met de als musicalster verklede solist Marjolein Kuenen.

12Daarna maakte onze zangvereniging Con Brio zich klaar om een bijdrage te leveren aan dit mooie concert.

Ze brachten 3 nummers ten gehore te weten: Conquest of Paradise, verder speciaal voor onze vrienden uit Ellenstedt een Deutsche Medley en als laatse het nummer Barbershop Blues wat begeleid werd door onze eigen saxen sectie.

13Ook onze danstalenten van CV de Krey mochten deze avond niet ontbreken en hebben het nummer Can Can begeleid met een daverende en supersnelle dans.

14 Voor de 2de en laatste pauze hadden we nog 1 solist op het programma staan die we niet eerder deze avond gehoord hadden. Ben Ruhl begeleidde het nummer Nijstebrij met zijn geweldige zangkwaliteit.

Zo nu even een grootte pauze zodat het publiek onder het genot van een drankje even bij kon komen van al dat moois.

15Na de pauze werd het donker in de zaal en volgde er een spetterend optreden van onze slagwerkgroep, aangevuld door enkele gasten. Door middel van black light werden er verschillende onderdelen verlicht wat alles tot een prachtig schouwspel maakte.

Inmiddels had onze fanfare zich achter het gordijn weer op hun plaats gevestigd nu zonder jas maar in ons nieuwe gilet.

De surprise act van de drummers werd vervolgd door een prachtige solo van vader Jack en zoon Luc Janssen, op trompet werd het nummer middernacht door hun ten gehore gebracht.
16

De volgende nummers: That Man, Mull of Kintyre en Wereldwijd orkest weden wederom door bovengenoemde zang solisten begeleid.

1718Nadat onze presentator Wim alle solisten bedankt had door middel van een bloementje werd er van de fanfare nog een zugabe verwacht. Koos bedankte Wim voor de presentatie en Hay & Ien Aerts voor de prachtige locatie.

Het concert werd zelfs 2 keer afgesloten met het nummer Brabant.

Al met al was het een geweldig, mooi, spectaculair en zeker een spetterend concert met in de hoofdrol fanfare St. Nicolaas o.l.v. onze dirigent Chris Cuppen.

Maar na het concert was het nog niet gedaan.

De band Los zand stond klaar om te beginnen. De zaal werd iets veranderd en het feest barstte los en ging nog door tot in de late uurtjes.

Waarna we de klok een uurtje terug mochten zetten en heerlijk konden slapen om ons op te maken voor dag 2!!

 

Zondag 27 oktober

Iedereen die geen gasten had was op tijd op de feestlocatie om deze op te ruimen en klaar te maken voor het fruhshoppen.

19Om 12.00 uur werd het fruhshoppen geopend door de Koninklijke Harmonie uit Lottum olv dirigent John Gubbels.

20Het fruhshoppen werd vervolgd door onze gasten uit Ellenstedt. Blasorchester Ellenstedt had een vrolijk programma olv dirigent Henning Surmann.

21Fanfare Broekhuizenvorst en Ooyen waren als derde aan de beurt olv dirigent  Jo Laumen brachten ook zij een leuk stukje muziek.

22Als laatste orkest van deze middag was fanfare Eendracht uit Melderslo aan de beurt olv Dirigent Math Lemmen.

De buhne werd daarna vrijgemaakt voor de Mootworm oet Tegelen……..

Oohh nee Venlo.

23Na een aantal nummers te hebben gespeeld was het tijd voor de trekking van de grote uniformenloterij, de lootjes werden onder toeziend oog van onze voorzitter Koos van Megen door de 2 jongste leden van de vereniging uit een grote pot gehaald, Marit en Isa. De loterij bestond uit vele mooie prijzen die na de loterij opgehaald konden worden. Een van onze gastmuzikanten van die dag ging met de hoofdprijs naar huis.

20131027195934Na de loterij hebben we onze gasten uit Ellenstedt uitgezwaaid en eenieder een goede terugreis gewenst. Daarna ging het feest nog enkele uurtjes door. Al met al kunnen we terugkijken naar een geweldig mooi weekend waar nog heel lang over nagepraat wordt. Bedankt allemaal voor jullie inzet !!!

3 Comments to “Verslag: Uniformenconcert weekend Fanfare St Nicolaas Broekhuizen”

  1. Prachtig stuk, compliment aan de samenstellers.

  2. Mooi verzorgd verslag. Erg leuk om na een paar weken nog eens terug te lezen en zo nog maar weer eens een keer na te genieten.

  3. Mooi levendig verslag.

Leave a comment

Your email address will not be published.

**