Verslag voorspeelavond 2014!!

Verslag voorspeelavond 2014!!

Voorspeelavond Fanfare St. Nicolaas.

 

Op zondag 23 maart was het weer zover, de jaarlijkse voorspeelavond!

Alle jeugd in opleiding en leden van de fanfare hadden groepjes samengesteld voor een muzikaal optreden. Iedereen werd om 18;00u verwacht in de koepelzaal. De jeugd in opleiding heeft het spits afgebeten door ons te laten horen wat ze allemaal in huis hebben, en zo te horen wordt er goed geoefend door deze enthousiaste leerlingen! Ook was er een groepje dat blokfluit speelde.

voorspeelavond 2014 009

 

 

Op deze manier worden zij voorbereid op het spelen met een koperblaasinstrument. Al deze leerlingen worden begeleid door de docenten Anusia Witte, Geert Nellen en Roel van Helden.

 

Een aantal jeugdleden doen dit jaar weer mee aan het solistenconcours, en een voorspeelavond is een goede gelegenheid om voor een publiek hun solo’s te laten horen. Niet alleen werden er optredens gegeven met blaasinstrumenten, maar er werden ook optredens gegeven door te drummen, waarbij elke slagwerker van de opleiding zijn eigen muziekstukje heeft geschreven en voorbereid.

voorspeelavond 2014 046

 

 

Na al deze mooie solo’s was het tijd voor een korte pauze, en konden de groepjes samengesteld uit de fanfare zich alvast op gaan warmen voor hun optreden.

 

Na de pauze konden we weer verder en werd het eerste optreden gegeven door de saxofoons. Deze groep speelde Barbershop Blues, een nummer dat zij ook hebben gespeeld met het uniformenconcert. De Barbershop Blues werd gezongen door Marjolein Kuenen en Tinus Hermans.

voorspeelavond 2014 055

 

Zo waren er nog meer duetten, kwartetten en kwintetten te horen. Bijvoorbeeld door de Deutsche Märsche Kapel.

voorspeelavond 2014 070

 

Na deze groep was de voorspeelavond ten einde en werd er nog nagepraat over alle solisten en groepjes onder het genot van een hapje en een drankje!

 

Dan wil ik alle Docenten, begeleiders en leden van de muziekvereniging bedanken voor de muzikale bijdrage!

 

Dan wil ik Toby van Megen vragen of hij een verslag maakt van het uitwisselingsconcert tussen Fanfare ‘Nooit gedacht’ Wellerlooi en fanfare st. Nicolaas.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

**