Onze Nieuwe Uniformen

De fanfare heeft in 1977 de huidige uniformen aangeschaft. Al 35 jaar eenzelfde aanzicht. Het bijmaken van uniformen was lastig, waardoor de eenduidigheid is verdwenen. Door het bestuur is een projectgroep gekozen (H. Jeuken, H. Janssen, H. Cuijpers, P. van Megen, M. Houwen, M. Keltjens en M. Bovee) om het project nieuwe uniformen vorm te gaan geven. Het doel was om de nieuwe uniformen eind oktober 2013 te gaan presenteren met een groots weekend. Met de nieuwe uniformen willen we een nieuwe uitstraling geven aan de fanfare en  de fanfare uniformen geven die passen bij de tijd.

 

 

Door de projectgroep werden een aantal eisen gesteld aan de uniformen:

  • makkelijk bij te bestellen/maken
  • pakken op maat gemaakt
  • voor binnen en buiten te gebruiken
  • goede kwaliteit stof

De leden van de projectgroep hebben verschillende leveranciers bezoeken gebracht en hebben uiteindelijk de keuze gemaakt voor Jansen & Jansen uit Boxmeer. Zij hebben kwalitatief goede pakken voor een mooie prijs. Daarbij is Boxmeer niet ver weg en worden pakken gemaakt in confectiematen waardoor je pakken makkelijker onderling kunt ruilen. Kostuums worden geleverd in kostuumhoezen, wat voor het opbergen ook makkelijk is.

Begin 2013 zijn de gekozen uniformen gepresenteerd aan de leden van de fanfare en de reacties waren goed. De uniformen zijn besteld en na verschillende keren passen zullen ze worden gepresenteerd op zaterdag 26 oktober 2013!