Jeugdorkest BMBM

Zoals de meeste fanfares heeft ook St. Nicolaas een eigen jeugdafdeling, jeugdorkest B.M.B.M. Veel jeugdorkesten bestaan tegenwoordig uit 10 à 15 jeugdige leden, die tijdens concerten worden aangevuld met enkele volwassen. Ons jeugdorkest kan goed op eigen benen staan, omdat het jeugdorkest ‘gedeeld’ wordt met de fanfares van de dorpen Maashees, Broekhuizenvorst en Melderslo. De jeugd van deze vier dorpen speelt gezamenlijk in B.M.B.M.

Het jeugdorkest is ontstaan uit het jeugdorkest B.M.V., dat al in de jaren ’70 van de vorige eeuw werd opgericht door dhr. Jos Rijken, de toenmalige dirigent van de fanfares van Broekhuizen en Maashees en van de harmonie van Vierlingsbeek. Momenteel is Jeugdorkest BMBM een zeer levendige club, bestaande uit ca. 40 muzikanten. Voor het overgrote deel zijn dit jonge muzikanten van 11 tot ongeveer 20 jaar. Op cruciale plaatsen speelt een aantal oudere muzikanten mee. Buiten de jaarlijks terugkerende 8-daagse concertreis naar Luxemburg worden er concerten gegeven in de diverse woonplaatsen en van de muzikanten, in pretparken en op tal van evenmenten. 

Nadat oprichter Jos Rijken zijn dirigeerstokje in 1992 afstond, stond het jeugdorkest achtereenvolgens onder leiding van de dirigenten John Gubbels, Gert-Jan Rongen, Chris Derikx, Ester Alofs, Maarten Rijs, Toine van Buggenum, Bas Clabbers, Johan Smeulders, Bart Wolters, Michel Zanders en Jochem Jacobs. Vanaf eind april 2023 staat dirigent Dennis Frenken uit Aasten voor ons jeugdorkest. Jeugdorkest BMBM is een zelfstandige vereniging, met een eigen bestuur. 

Wilt u meer informatie over deze zeer levendige Jeugdorkest, dan kan ik u met trots verwijzen naar de webpagina: WWW.BMBM.EU.